banner

Om FA-Tec

FA-Tec har en sammanlagd produktionsyta på över 8 000 m2 centralt i Falkenberg

Vår kompetens sträcker sig ifrån tyngre bearbetning, kvalificerad svetsning och montage och även bearbetning av mindre detaljer i längre serier med snabba styrda CNC-maskiner.

Historik

M K Mekaniska AB (MK-Mek) förvärvade FA-TEC AB i augusti 2006.
I januari 2009 slogs produktionsenheterna samman till ett bolag, FA-Tec i Falkenberg AB.
Genom sammanslagningen får vi ut ”det bästa av två världar” och vi känner oss mycket väl rustade för de utmaningar vi får från våra kunder.

Hösten 2015 köptes FA-Tec av Jonas Källström, Leif Bruhn och Nils-Erik Blom och i samband med det flyttades all produktion till huvudsajten.


FA-TEC AB grundades 1968 och hette då Falksvets AB, med svetsning som huvudsaklig sysselsättning. Under 1980-talet utökades verksamheten och man investerade i svarvar, fräsar, arborrverk och fleroperationsmaskiner vilket kan sägas är en del i det ”vägval” vi har än idag.


Kompetens och styrka

Vår specialitet är systemlösningar som fordrar högsta kvalité på komponenter och detaljer. Vi tillverkar även "nyckelfärdiga" maskinutrustningar för olika branscher. Vår effektiva produktionsapparat, en avancerad maskinpark tillsammans med kompetent och kunnig personal, gör att vi på ett konkurrenskraftigt sätt kombinerar mångsidighet och flexibilitet.
- Total spårbarhet i alla produktionsled är ett krav på det mesta av det vi tillverkar.
- FA-Tec i Falkenberg AB är kvalitetssäkrat enligt ISO 9001:2015 och ISO 3834-2:2005.

 

 

 

FA-TEC i Falkenberg AB

 

NYHETER

KONTAKT

FA-Tec i Falkenberg AB

Tel. +46 346 29 200
E-post: info@fa-tec.se

 

Besöks- och Postadress
Kvekatorpsvägen 29

311 32  Falkenberg